Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Protein palacsinta

Recept tipp!

Keverj a palacsintatésztához 1-2 evőkanállal a No Whey vegán proteinből, és kész is a felturbózott, mennyei fitness finomság!

Ha a palacsinta nem a kedvenced, akkor diétás süteményed vagy piskótád tésztájához is tehetsz a vegán fehérjédből! Vagy csak egyszerűen keverj egy mérőkanállal a reggeli zabkásádba! Garantált lesz a siker és maximális az ízélmény!

Próbáld ki mindkét ízben!

5 érdekesség a szervezetben jelen lévő fehérjékről, amikről talán még soha nem is hallottál!                                                             

1.       A szövetek növekedése és fenntartása

A szervezetünknek szüksége van fehérjére a szövetek növekedéséhez és fenntartásához. (Az izomszövet is idetartozik.) A szervezet fehérjéi állandó körforgásban vannak. Normál körülmények között a szervezet ugyanannyi fehérjét bont le, mint amennyit a szövetek felépítéséhez és javításához használ. Kemény edzések és fizikailag aktív életforma mellett viszont több fehérjét bont le, mint amennyit képes létrehozni, ezért is fontos pótlására odafigyelni.

2.       Segít a szervezet egészséges Ph-jának megtartásában

A fehérjék egy egyfajta „pufferrendszerként működnek”, segítve a szervezetet a vér és más testnedvek megfelelő pH -értékének fenntartásában.

3.       Részt vesz a folyadék egyensúly fenntartásában

Az albumin és a globulin olyan fehérjék a vérben, amelyek segítenek fenntartani a szervezet folyadékháztartását. Ha nem fogyasztasz elegendő fehérjét, az albumin és a globulin szint a véredben csökkenhet. Ennek következésképpen ezek a fehérjék már nem tarthatják a vért az ereiben, és a folyadék a sejtek közötti terekbe kényszerülnek, melyek következtében a sejtek közötti térben, duzzanat vagy ödéma jelentkezik. Ez a kwashiorkor nevű súlyos fehérje -alultápláltság egyik formája, amely akkor alakul ki, ha egy személy elegendő kalóriát fogyaszt, de nem elég fehérjét.

4.       Hozzájárul az immunegészséghez

A fehérjék segítenek immunglobulinok vagy antitestek kialakításában a fertőzés leküzdésében. Az „antitestek”, melyekről oly sokat hallunk, olyan fehérjék a vérben, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a káros betolakodóktól, például baktériumoktól és vírusoktól.

5.       Segíti szervezetedet a tápanyagok szállításában és tárolásában

Az ún. „szállító fehérjék” tápanyagokat szállítanak a véráramban - a sejtekbe, a sejtekből vagy a sejteken belül. Az ezen fehérjék által szállított anyagok közé tartoznak a tápanyagok, például a vitaminok vagy ásványi anyagok, a vércukorszint, a koleszterin, de még az oxigén is!

Keresés